Slovákom šprint nevyšiel a čaká ich už len štafeta

12.02.2022 Celý región

Čang-ťia-kchou 12. februára (TASR) - Ani jednému zo štvorice slovenských biatlonistov sa nepodarilo prebojovať do stíhacích pretekov a po neúspešnom vystúpení v sobotňajšom šprinte sa pre nich individuálne súťaže na ZOH v Pekingu skončili.

Z kvarteta dopadol najlepšie Šimon Bartko, ktorý mal najlepší bežecký čas, ale tromi zaváhaniami na strelnici sa pripravil o postup. S mankom 2:58,4 min na víťazného Nóra Johannesa Thingesa Böa obsadil 65. miesto. Od stíhačky (Top 60) ho delilo sedem sekúnd. "Bol do dosť slabý výkon, mrzia ma najmä tie dve chyby v ležke, keďže som si tam odstrelil stíhačku. Je to strašne veľká škoda, že sa to stalo práve na olympijských hrách," povedal Bartko pre TASR.

Krátko pred súťažou sa zranil, čo ho obmedzovalo v behu: "Bežecky by to mohlo byť určite lepšie, no pred pretekmi som mal celkom ťažký pád na teste lyží. Spadol som na kostrč a keď som korčuľoval, tak ma to pichalo až do chrbta."

Ani Michal Šima sa neprebojoval do stíhacích pretekov, napriek tomu, že spravil len jednu chybu na stojke, skončil o tri miesta za Bartkom. "Nemôžem to hodnotiť vôbec dobre, pozitívna bola iba streľba, ináč to bolo zlé. Vytrápil som sa. Na trati som sa do toho nevedel riadne zaprieť a bol som bez sily. Asi som si nevybral ani najlepšie lyže, pretože sa zmenili podmienky," uviedol Šima.

Matej Baloga skončil s jednou chybou na strelnici na 85. mieste (+3:40,9) a Tomáš Sklenárik obsadil s tromi nepresnými výstrelmi 87. priečku (+3:45,9). Všetkých štyroch čaká v Pekingu už len štafeta, ktorá je na programe 15. februára. "Treba si oddýchnuť a trochu sa prebrať na posledné preteky, aby som odchádzal z olympiády s lepšou chuťou," dodal pre TASR Šima.
 

Vyberte región